Abordarea Algeco față de sustenabilitate și strategia 5R | ALGECO

Abordarea Algeco față de sustenabilitate și strategia 5R

Sustenabilitatea este în prezent un factor-cheie mai important decât oricând pentru mediul de afaceri. La Algeco, punem strategia de dezvoltare durabilă cu circularitate ca axă centrală pentru a oferi spații modulare în care oamenii să lucreze, să învețe și să trăiască. Prin serviciile, proiectele și portofoliul nostru de clienți, am integrat factorii de sustenabilitate și ESG în viziunea, scopul și afacerea noastră de zi cu zi.

 

Scopul zilnic al Algeco este de a-și desfășura activitatea concentrându-se pe obiective etice, de mediu și comunitare, fiind în același timp un bun angajator și promovând o cultură a performanței diversă și incluzivă.

Ca parte a angajamentului nostru, Algeco contribuie în mod specific la șase dintre obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD: ODD ONU 12, 9 & 13, 4, 5 & 11), cum ar fi: modelul de afaceri circularitate, oferind minimizarea impactului asupra mediului, precum și crearea și dezvoltarea valorilor sociale pentru oameni și comunități.

La Algeco, am stabilit modelul economiei circulare – "Loops within Loops”. Modulele noastre sunt complet reutilizabile, flexibile, reconfigurabile și reciclabile. Astfel, acestea pot fi adaptate rapid și ușor la noile nevoi, la schimbările demografice și la cerințele climatice în schimbare.

Obiectivul nostru pe termen lung este de a păstra valoarea materialelor și a resurselor pe termen nelimitat, fără niciun fel de deșeuri reziduale. Această filozofie stă în spatele proiectului special: „Sustenabilitate - 5R; modul de a deveni o Companie cu Zero Deșeuri” - una dintre cele mai recente și de succes inițiative pentru a realiza gestionarea-zero deșeuri. Lansat inițial în Polonia de către Jakub Lazowy, directorul executiv al Algeco Polonia, proiectul este acum în curs de implementare în alte divizii ale Algeco din întreaga lume.

Procesul de Sustenabilitate - 5R; modul de a deveni o Companie cu Zero Deșeuri ”este rezumat prin următoarele 5 principii:

  • Refuzați ceea ce nu aveți nevoie (nu cumpăra prea mult, vinde tot ce nu mai ai nevoie, nu depozita deșeurile)
  • Reutilizați utilizând materiale de îmbinare reutilizabile.
  • Repararea în schimbul aruncării.
  • Reciclați ceea ce nu puteți refuza, refolosi sau repara. Găsiți un partener care are nevoie de ceea ce aruncați.
  • Reduceți ceea ce aruncați și reduceți costurile. Vindeți în schimbul aruncării.

Programul inovator „Sustenabilitate - 5R” introdus în Algeco a fost identificat în Grupul Modulaire ca o soluție model care combină tendința ecologică de desfășurare a activităților responsabile de mediu cu eficiența afacerilor și a fost câștigătorul programului Leadership of Tomorrow.

„Nu există nicio îndoială că utilizarea strategiei 5R în întreprinderi are multe beneficii directe pentru mediul natural. Nu am nicio îndoială că întreprinderile care doresc să se dezvolte trebuie să depună eforturi pentru o gestionare eficientă și etică a resurselor. Nu mai este o chestiune de alegere, ci mai degrabă de responsabilitate, gândindu-ne la planetă și la generațiile viitoare ”, a declarat Jakub Lazowy, director general al Algeco Polonia.

 

Împreună pentru un viitor sustenabil

Un viitor mai bun pentru toată lumea este ceea ce ne propunem la Algeco. Prin urmare, suntem bucuroși să prezentăm câteva proiecte durabile construite de echipele Algeco în Europa, cum ar fi:

- Primul restaurant Net-zero din Marea Britanie, o clădire modulară modern proiectată, livrată de colegii noștri din Algeco UK. Restaurantul îndeplinește standardul Net-zero atât pentru construcția sa, cât și pentru funcționarea zilnică prin utilizarea de materiale naturale sau reciclate și prin alimentarea cu un amestec de turbine eoliene și panouri solare. Îndepărtează cât mai mult dioxid de carbon din atmosferă pe cât eliberează de-a lungul vieții sale, inclusiv etapa de construcție, operare și demolare.

- Grădinița unică cu „colțuri rotunde” construită de Algeco Gmbh în Spalt, Germania. Clădirea este foarte eficientă din punct de vedere energetic datorită structurii bine izolate, combinată cu tehnologia de încălzire regenerabilă. Este, de asemenea, echipată cu un acoperiș plat verde, care oferă o protecție solară suplimentară și o soluție naturală pentru un climat interior optim.

 

Despre Algeco

Algeco face parte din Grupul Modulaire, care este prezent în aproximativ 150 de locații din peste 24 de țări – din Europa, Australia, Noua Zeelandă și China. Cu o flotă de închiriere de aproximativ 290.000 de unități, Modulaire este unul dintre principalii furnizori de soluții modulare din Europa.

Algeco deservește clienții din domeniile administrației publice, industriei și serviciilor, construcțiilor, infrastructurii, precum și energiei și resurselor naturale. Nivelul, dimensiunea flotei și prezența geografică a companiei Algeco înseamnă că aceasta poate deservi clienții din întreaga Europă. Compania a fost înființată la începutul anilor 1950, iar activitatea sa principală de-a lungul timpului a fost oferirea de spații modulare și soluții de depozitare sigure pentru întreprinderile private și agențiile din sectorul public.