Originea arhitecturii modulare și rolul jucat de Algeco în lumea construcțiilor mobile | ALGECO

Originea arhitecturii modulare și rolul jucat de Algeco în lumea construcțiilor mobile

Arhitectura modulară a evoluat constant în ultimii ani, iar astăzi a devenit alternativa perfectă pentru construcțiile tradiționale. Știți însă care au fost începuturile construcțiilor modulare? Colegii noștri de la Algeco Spania au vorbit despre asta într-un articol pe care ne bucurăm să îl prezentăm și noi.

Arhitectura modulară a apărut la începutul secolului al XIX-lea în Statele Unite, odată cu primele clădiri mobile. Aceste construcții erau folosite de familiile de nomazi care trebuiau să se mute din când în când și pentru că nu aveau nevoie de o casă instalată într-un loc fix, locuiau în acest tip de casă care le permitea să adauge module în funcție de nevoile lor, să le instaleze într-un loc și ulterior să le relocheze într-o nouă locație.

După al Doilea Război Mondial, mulți soldați s-au întors în SUA cu ideea de a cumpăra o casă. Cererea lor era atât de mare încât nu erau suficiente case pentru toată lumea. Atunci au început să se creeze firme specializate în sector și au reușit să creeze până la 200.000 de locuințe care au reușit să răspundă acestei nevoi.

Arhitectura modulară în Europa

Arhitectura modulară a ajuns în Europa la începutul secolului al XX-lea, în special în Germania. Walter Gropius, creatorul Bauhaus-ului, a fost cel care a decis să mizeze pe acest tip de design și construcție în Europa. Seria sa de „Master Houses”, construite pentru diverși maeștri ai mișcării artistice, sunt dovada acestui lucru.

Construcția modulară de astăzi

Astăzi, datorită progresului noilor tehnologii, este posibilă proiectarea și construirea unor module mari care pot fi transportate cu ușurință oriunde și pot fi asamblate în doar câteva zile.

Dar nu a existat doar o evoluție arhitecturală și tehnologică, ci și o evoluție socială. Vorbim despre dorința clienților secolului XXI de a fi mai respectuoși cu mediul și de a obține mai multă eficiență energetică. Aceste cerințe sunt condiții pe care le îndeplinește arhitectura modulară!

Această schimbare de conștiință a populației este motivul pentru care construcția tradițională este lăsată în urmă și înlocuită cu spații modulare. Fie că sunt birouri, locuințe sau spații comerciale, toate sunt caracterizate atât de modernitate, cât și de calitate.

Algeco a avut și are în continuare un rol fundamental în această schimbare, oferind soluții pentru nevoile de spațiu, temporare sau permanente, încă din 1955, ceea ce ne face lideri în construcțiile modulare.

 

* containerele Algeco în 1955

 

În România, compania Algeco este prezentă de aproape 15 ani. Vara anului 2022 marchează un deceniu și jumătate de când oferim soluții modulare de cea mai înaltă calitate clienților noștri. 

 

* containerele Algeco în prezent

 

Momentan, suntem prezenți în 22 de țări, precum Germania, Portugalia, Regatul Unit, Franța, Italia și Polonia. Oferim soluții de spațiu în sectoare foarte diverse precum: industrie, construcții și infrastructură, educație, administrație publică, sănătate și servicii. Toate acestea printr-un sistem de construcție rapid, eficient, sigur și cu materiale de calitate!

Iată și un video despre istoria Algeco: